Boraink

 

 

 MG 7969m 5 1

 

chardonnay2013

 CHARDONNAY 2013 

A szőlőfajtát a múlt század végén a pécsi Káptalan hozta be Franciaországból. Bora karakteres, jellegzetesen finom illatú és zamatú, harmonikus selymes és elegáns, a fajtára jellemző karakterjegyekkel. Ízében dominálnak a más fajtához nem hasonlíthatóan összetett, kellemes savak, könnyed kellemes korty. Közepes testű, száraz, élénk fehérbor. A világon nem véletlenül igen népszerű fajta. A ház 2013-as újdonsága, bár korábban Királyleányka házasítással már szerepelt termékeink között. Aperitifként, vagyfehér húsokból, halakból elkészített tartalmas fogás mellé ajánljuk 12-14 Celsius fokon fogyasztva.

Alkoholtartalom: - 13%
Savtartalom:      - 6,4 gr/l
Extrakt tartalom:- 22,6 gr/l
A szüret időpontja: 2013. szeptember
Készült összesen 1.100 liter

olaszrizling

 OLASZRIZLING 2013

Az olaszrizling a legnagyobb területen termesztett fehér szőlőfajta Magyarországon. Eredeti hazájában – Franciaországban – igazán már nem is ismerik. Elsősorban a német nyelvterületen (Welschriersling) és hazánkban kedvelik. Nálunk fehérborban talán ez a bortkedvelők „alapfajtája”, ahogy a vörösborban a kékfrankos. Ez egy könnyebb és világosabb illat- és ízkaraktert felmutató reduktív bor. Savai élénkek, de finomak és elegánsak, igazi férfias bor. 

Alkoholtartalom: - 11,5 %
Savtartalom:      - 6,0 gr/l
Extrakt tartalom:- 19,1 gr/l
A szüret időpontja: 2013 október 8.
Készült összesen 1.000 liter

dogosvoros

 DÖGÖS VÖRÖS 2012

 A Merlot gyümölcsös zamatú, lágyan savas, mélyvörös telt, míg a Kékfrankos szőlőből tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, tanninban közepesen gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösborok készülnek. A Merlot bársonyos, simuló kedvessége és a Kékfrankos férfias, határozott karaktere egyedi íz-, és illatharmóniát eredményez.

Mindazoknak ajánljuk, akik szeretik a jó ízű különlegességeket.

Alkoholtartalom: - 12 %
Savtartalom:      - 7,8 gr/l
Extrakt tartalom:- 32,3 gr/l
A szüret időpontja: 2013 október.

 MG 8006mret 1

 KÖTCSEI BESZÉDES 2013

Ahogyan anno a kötcsei hagyományok szerint, a "Kerbájtos Cuvé" is készült, több válogatott minőségű szőlőfajtából készült ez a bor is, melynek a gerincét ennek a termőtájnak jellemzően kiemelkedő minőséget adó fajtája, az olaszrizling adja. A meghatározó karaktert kölcsönző íz- és illatvilágot finoman festik alá a kiegészítő fajták. Megjelenik benne mind az a választék, vagy is fajta, melyek Kötcsére illetve a Dél-Balatonra jellemzőek, mint a Chardonnay, a Királyleányka és az Irsai Olivér. Ez által egy rafinált illat- és ízharmónia jött létre, mely hosszan elnyújtózik a szánkban, tartós élvezetet nyújtva.

Alkoholtartalom: - 12 %
Savtartalom:      - 6,3 gr/l
Extrakt tartalom:- 21,2 gr/l
A szüret időpontja: 2013 augusztus - szeptember
Készült összesen: 2.500 palack.

 MG 8007mret 1

 

 IRSAI OLIVÉR 2013

Az Irsai Olivér az egyik legfiatalabb magyar fajta, igazi Hungárikum. Magyar nemesítésű szőlő, a Pozsonyi Fehér és a Csabagyöngye keresztezéséből született. Korán, augusztus első harmadában érik, finom muskotályos zamatokkal. Intenzív illatú, könnyű, kacér és behízelgő ez a friss oltalom alatt álló eredet - megjelölésű, száraz fehérbor. A reduktív technológiának köszönhetően üdesége, frissessége még inkább érezhető. Ez az Irsai Olivér egy telt, gazdag aromával rendelkező, kézmíves bor.

Alkoholtartalom: - 13 %
Savtartalom:      - 6,2gr/l
Extrakt tartalom:- 21,6 gr/l
A szüret időpontja: 2013. augusztus 23.
Készült összesen 3.100 liter

 MG 8008mret 1

 

 KIRÁLYLEÁNYKA - CHARDONNAY 2013

Az Erdélyi eredetű Királyleányka és a Burgundiából származó Chardonnay – mely az egyik legismertebb világfi – szőlőkből készültházasítást tartja a kezében. A Királyleányka könnyű, kedves, nem tolakodó muskotályos jelleggel, fantasztikus szőlővirág-, és gyümölcsillatokkal, könnyű és friss lágy savérzetet hoz a házasításba. A Chardonnay fajtajelleges, finom zamatú, keménykarakterű élénk, bort adó fajta. A fajtajellegeket megőrző reduktív, acéltartályos iskolázású bor kiváló kísérője a krémleveseknek, valamint a fehér húsokból, borjúból, halakból készült ételeknek.

Alkoholtartalom: - 12 %
Savtartalom:      - 6,8 gr/l
Extrakt tartalom:- 22,9 gr/l
A szüret időpontja: 2013 szeptember 20.
Készült összesen: 1000 palack.

 

 

 MG 8013mret 1

 

MERLOT - KÉKFRANKOS ROZÉ-HÁZASÍTÁS 2013

Ma a tudatos borfogyasztók körében nagy népszerűségnek örvendenek a rozé borok. A népszerűségüket talán annak köszönhetik, hogy finoman gyümölcsösek intenzív illattal és aromákkal, üdék, frissek, kellemes a fogyasztásuk. Ez a bor a 2011 -es év szerencsés csillaga alatt született. A rozé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az íz és illatanyagok megőrzésével, a Hegyközség legjobb szőlőinek válogatásával készítettük el. Az üde gyümölcsösség mellett a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Kerek telt, érett korty, friss, üdítő, kellemes gyümölcsösség. Könnyed nyári bor, egyensúlyos karakterével étkezéshez és baráti beszélgetésekhez egyaránt szívesen ajánljuk. 

Alkoholtartalom: - 12%
Savtartalom:      - 6,3 gr/l
Extrakt tartalom:- 24,1 gr/l
A szüret időpontja: 2013. szeptember - október.
Készült összesen: 3.000 palack.

 MG 8015mret 1

 

KIRÁLYLEÁNYKA-CHARDONNAY 2011

-

Alkoholtartalom: 14 %
Savtartalom:      4,9 gr/l
Extrakt tartalom: 32,8 gr/l
A szüret időpontja: 2011.
Készült összesen: 1000 palack.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weboldal ellenőrzése